Kombiler bacalı ve hermatik olarak iki sınıftır. Bacalı kombilerde fan motoru bulunmaz. Hermatik dediğimiz küçük bir boru ile camdan veya hemen duvardan dışarı bacası çıkan kombiler de fan motoru bulunur.

Fan kombi’nin baca yolu ile atık gazı atmasını sağlayan en önemli görevi üstlenir. Kombilerin atık gaz konusunda güvenlik emniyetlerini en üst seviyededir. Şimdi onlardan sizlere bahsedeceğim. Bilindiği gibi aslında kombi fanı tek başına çalışan bir parça değildir. Bu parçayı kontrol eden iki faktör daha vardır. Bunların en başında fan prosestatı diğer adı ile hava sivici gelir.  Fan çalışıp dönmeye başlasa dahi yeterli hava çekişi sağlamadı ise prosestat kombinin ateşleme emrini vermeyecektir.  Bir diğeri ise ana kart cihazın beyni ile haberleşen sistemdir. Elektronik beyin kombi kullanımı için talep olduğu zaman ilk önce fana elektrik göndererek devreye sokar. Fakat elektronik beyin elektrik gönderdiği halde çalışıp hava çekişinin sağlandığından emin olmak için yukarıda bahsettiğim prosestat dediğimiz parçadan haber bekler. Bu haber gelmediği taktirde elektronik ana kart fana göndermiş olduğu akımı kapatır.

Gördüğünüz gibi kombi firmaları özellikle atık gaz konusunda çok ciddi önlemler almıştır. Fan arızalanması durumunda kombiyi çalıştırmanız imkansızdır. Yine fan ile birlikte hareket eden prosestat arızalanmasında durum aynı olacaktır.

Fan arızaları genellikle rulman yatağının arıza yapması ve yüksek elektrik voltrajından kaynaklanan sorunlarda görülür. Fan rulman yatağı en sık gördüğümüz arızaların en başında yer alır. Dış ortamlara monte edilen kombilerde oldukça fazla görmekteyiz. Bunun sebebi dışarıdan çektiği toz dur. Bakımsız kombiler de fan içerisi toz kurum bağlayarak ilk önce balans ayarını bozar bir süre böyle çalışır ve rulmanların dağılmasına davetiye çıkartır. Her yıl bakım yapıldığında fanın temizlenmesi gerekmektedir.